Vejle i kunsten - kunsten i Vejle

Flot bog om kunsten i Vejle gennem 200 år

Bogen er forfattet af overinspektør på Vejle Kunstmuseum Nina Damsgaard og historikerne Vigand Rasmussen og Poul Porskær Poulsen.

Gennem det sidste par hundrede år har kunsten spillet en rolle i Vejle. I den tidlige, romantiske periode og hos Guldaldermalerne som fx P.C. Skovgaard og Wilhelm Kyhn med storladne billeder af den smukke natur, som Vejleegnen og Vejle Fjord er så kendt for. Senere begyndte malere som Carl Forup, Einar Wegener og Albert Stegler også at male inde i byen – vise de gamle bykvarterer, som var ved at forsvinde men også den nye industriby. Flere af de kunstnere, der fik betydning i midten af det 20. århundrede kom fra Vejle og i en del tilfælde havde de udgangspunkt som håndværksmalere. Fx Olaf Markussen, William Hansen og Albert Bertelsen. I den seneste periode har vejlenserne oplevet en omfattende udsmykning af byen med mange skulpturer. 

Bogen fortæller om kunsten, kunstnerne og samfundsudviklingen i Vejle og omegn i de godt 200 år gennem 1800- og 1900-årene og op til 2012. Samtidig med den kronologiske beretning er bogen også et leksikon over de mange malere, skulptører og andre kunstnere, der har sat præg på Vejle gennem 200 år. Bogen, der er på omkring 190 sider og udkommet på Byhistorisk Forlag, Vejle, koster 225 kr.

| Svar

Nyeste kommentarer

20.12 | 21:07

Imperiet børn foreslås til årets bog⁸

20.12 | 21:05

Imperiet børn. Foreslås til årets bog

06.02 | 17:22

Yes, det er Boghandleren. Mange tak

06.02 | 12:32

Er det "Boghandleren", du mener. Den kan købes billigt hos Vejle Stadsarkiv. stadsarkivet@vejle.dk